trogna läsare.

Då ni läsare rasar mot att jag varit dålig på att uppdatera på sista tiden måste jag tyvärr lämna ett sorgligt besked. Jag har ingen inspiration längre efter 3 veckor som bloggare och kommer lägga bloggen lite på hyllan.
Så kära trogna läsare (Malin och Sofie) ni får i fortsättningen följa mig IRL, så malle..flytta hit, typ NU!


Det är med tunga steg och huvudet inte speciellt högt jag lämnar detta beslut.



har börjat packa lite smått.

Långt ifrån klar.. Tur att jag slipper ta tåget upp denna gången.

nu har jag väntat länge nog.

 

Känns ju alltid tugnt att göra slut på sina sparpengar. Men nu är det dax. Idag ska jag och David styra skutan mot Malmö och inhandla denna lilla 13 tums skönheten. Wish me luck!


matmaraton.

Onsdagar har blivit min favorit-tv-dag.

Halv åtta hos mig
Sveriges mästerkock
Vad blir det för mat
Jamie Oliver
Whhhooooopppa!

Vill laga massa ny mat, och använda massa bra råvaror och bara färska kryddor.



ta mig härifrån.

Det är storm i skåne, typ. Är i allafall svinkallt och jag vill inte lämna lägenheten men får panik på att inte göra något.   I-landsproblem när de är som värst.

huskur 2.

Ät mycket frukt.

Fruktsallad med äppel, banan, apelsin, linfrön, yoghurt och mynta.

döende.

Kom precis tillbaka från akuten. David stackarna är sjuk igen. Denna gången är det okej om han klagar.

Jag är världens bästa flickavän och matar honom med allt som jag tror kan göra honom bättre. En säker gammal huskur, som funkar lika bra som alla andra huskurer är varmt vatten, ingefära, honung och citron.


matmatmat.

Jag började rensa och hittade massa mattidningar jag självklart inte kunde slänga. Så nu har jag klippt ut allt som ser, verkar eller kan vara gott och satt in i min egna lilla kokbok.


men just nu känns det som en möjlighet.

Idag fick vi veta att lektionerna blivit inställda både onsdag och torsdag. Så jag måste ändra sinnesstämnin från ganska skitstressad till lagom lugn. Och jag är inte den som är den. så jag tackar och tar glatt emot de lediga dagarna så jag denna vecka ska packa ner hela mitt liv i ett bagage och en takbox.

Är skitpepp på träning nu! Har just läst en massa inspirerande tränngsbloggar och funderar nästan på att skapa ett matschema. Men jag vet ju att jag kommer hålla det en halv dag så känns lite overkill.

Är också sjukt pepp på Stockholm och praktiken. Ska bli så himla kul att bo, på riktigt, i en ny stad. Ska bara vandra Stockholm runt mest hela tiden och upptäcka nya små butiker, skaffa mig favoritfik och löparrundor ut med vattnet.
Jag ska vänta fram solen och sedan ge mig ut på en massa upptåg. Ständiga after work, söndagspromenader och middagar följt av utgångar. Jag vet att Stockholm bara är en stad, men just nu känns det som en möjlighet.





trollmor.




Håret blev en succé redan innan det var klart.

det som minns av sista natten i lund.




Här var Malin i sitt esse, sedan gick det utför.. :)

vi drog till fjällen.

Tog lite bilder med min nya iphone.



Såhär kul hade vi det i bilen till fjällen



Minus 2 grader och sol!


vi vågar inte ens pussas.

Idag är David sjuk. Så har inte blivit något alla hjärtansdagmys alls. Vi vågar inte ens pussas.

Jag har istället färgat håret, tränat och slänt ihop en omelett.
Snart ska vi äta igen. Nyponsoppa med glass.






lagom för mycket vin.

Kvällen igår blev en succé, som alltid. Lagom för mycket vin och mat.
Alla höll tal, som vi gör varje gång vi ses och dricker vin. Man måste hålla ett tal om varje person och skåla och dricka efter varje tal. En fin tradition som leder till att man vandrar hem sjukt egoboostad och lite för full.



löjligt mycket vuxenpoäng.

Nu ska jag ladda kaffebryggan, i förskott. Så jag slipper det sedan när desserten serveras och vi ska dricka kaffet. Löjligt mycket vuxenpoäng.

pizza, som pizza ska smaka.

Igår blev det pizzakväll, då vi fick en pizzasten av Davids mor och far. Egentligen gillar jag inte ens hemmagjorda pizzor, då det ofta smakar deg med ost. Men med en pizzasten gör du pizzor från en annan värld. Kanske Italien.



idag är det ingen vanlig söndag.

Idag är det ingen vanlig söndag.
Det är kl. 18 hos mig söndag, men mina kära vänner Sanna, Bettsy och Lollo.
Idag är sista gången och det har blivit min tur att bjuda. Hela grejen med att bjuda på mat tycker jag är helt underbart. Även om man blir bjuden eller bjuder. Speciellt mitt i veckan då det för en kväll känns som helg fast det kanske bara är tisdag.

Menyn för kvällen:

Kantarelltoast med parmesan och vitlök

Kycklingpasta med salvia, bacon och parmesan

Chokladfondant med karamelcremé, jordnötter och kolaglass.

Jag hoppas det går hem..




Gjort lite små förberedelser. Och självklart kommer det bjudas på fördrink, vin och avec.




dagen efter.

idag mår man som man förtjänar.










det är all in.

Idag är min sista nationskväll i Lund, ever.
Känns konstigt, även om jag lämade nationslivet för över ett år sedan, och bara gjort ett besök på ssk sedan dess så har vi ju aldrig riktigt varit klara med varandra. Man har ju alltid kunnat ses igen.

Men nu flyttar jag till Stockholm. Oj, shit. Jag FLYTTAR till Stockholm på riktigt. Detta är inte ännu en av mina praktiker med ett satt slutdatum. Detta är, för alltid?

Ju mer jag tänker på det, ju mer övertygad blir jag. Ikväll finns ingen återvändo. Det är all in!


köp ny dator!

Påminnelse til mig själv:
Köp ny dator!

Min är helt kass, kaput, finito!
Sätter man i batteriet är det så slutkört att hela datorn gör uppror och näst intill börjar ryka (okej, den blinkar till lite och stängs av)
Kör man utan batteriet glappar sladden, så när jag väl satt på datorn måste jag antingen hålla i sladden när jag rör den eller ha den blixt stilla.
Ska jag föra över bilder funkar detta utmärkt. Var femte gång. De andra gångerna hittar datorn inte ens enheten.

Kanske dax att kasta detta cp och köpa en ny PC?

vuxenlivet är inte långt borta.

Har precis kommit hem efter 12 timmar i bilen. Vi hade räknat med tio, men då det blev snöstorm-isch på vägen hem drog det ut på tiden. Jag har, trots att jag bara varit hemma i 40 minuter redan packar upp alla väskorna. Vuxenlivet är inte långt borta.




För att få äta extra lyxigt och lite dyrare än vanligt en helt vanlig vardag, krävs en anledning. Före vi drog till fjällen fick vi ett sjukt sug efter tapas, fast på en torsdag. Vi hade ingen anledning.
Så vi fick helt enkelt jobba med det vi hade.

- Vi ska ju inte vara ensamma på fem dagar.
- Det var sååå längesedan.
- Vi ska ju ändå vara onyttiga hela nästa vecka, så det är ju lika bra.

Och tydligen dög dessa för att övertala en och annan, för tapas blev det.





vi kan ta det nästa år.

Nu sitter jag i en bil på väg hem från fjällen. Det är bara 11 timmar kvar innan vi svänger av mot Lund. Det känns sådär. Har haft en sjukt bra semester, trots att jag många gånger förbannat snö, kyla och sönderfrusna tår. Jag har lika många gånger bestämt att jag ska aldrig mer göra en vintersemester. Trots detta så sitter jag nu här i bilen och styr i tankarna upp nästa resa till fjällen. Och ni ska med allihopa. Vi kan ta det nästa år.

var det bättre förr?

Jag är helt utslagen! Varför blir man trött av frisk luft? Blir inget mer åkande för mig idag inte.. Hela skidsemestergrejen får mig att tänka på Åre och hur sjukt ball vi hade det! Värsta stugan med alla drinkglas man kunde önska sig. Sjukt mycket god alkohol och olika likörer. För mycket melonlikör. En bastu. En discolampa. Falsklegg, som inte funkade och en 17 årig oförstörd kropp som orkade festa 7 dagar i sträck. Det var tider det.. Vi köpte barnbiljetter på sj och liftkort för folk under 16. Vi var för unga för systemet. Vi smög in på klubbarna. Och blev påkommna. Ibland vill man tillbaka, om så bara för en stund..ibland vill jag vara 17 igen. Men frågan är om livet verkligen var så lätt, okomplicerat och fyllt av äventyr som jag vill minnas det.. Jag tror inte det var bättre förr.

ändå tyst som i graven.

Jag har funderat på det här ett tag och undrar varför ingen av er har lämnat någon kommentar angående min pannkakskastning, för jag vet ju att ni är imponerade. Alla fem läsare. I fredags sex läsare. Ändå tyst som i graven.

se upp i backen.

img_9423 (MMS)

Överdos av frisk luft idag.


sista svängen hökarängen.

Har tillbringat hela dagen i backen..benen värker och det var längesedan jag kände mig så trött, lugn och levande på samma gång. Vanligtvis åker jag snowboard och tydligen har jag sjukt smala hälar för sitter aldrig kvar i snowboardaskorna vilket leder till att jag spänner vaderna och får kramp. Men idag valde jag att inte ha kramp i vaderna, svalde mitt hat emot skidor och skidåkare och hyrde mig själv ett par sådanadär slalomskidor. Och trots att jag inte åkt sådanadära på över 10 år flög jag ner för backarna och i offpisten. BOOM! Så sista (?) svängen, hökarängen!

och för övrigt kom bara hälften av alla mi...

och för övrigt kom bara hälften av alla mina inlägg med. Så rekommendera ej det här. Fast det var spännande måste jag erkänna.


förlåt. mobilbloggandet spårade helt ur.

förlåt. mobilbloggandet spårade helt ur.


vuxet hem.

img_4020 (MMS)

vuxet hem.


På väg till fjällen och gör mitt första oi...

img_8545 (MMS)

På väg till fjällen och gör mitt första ointressanta försök till ett mobilblogg inlägg..


se och lär.

Såhär ska ett kort se ut när man fyller 50 år och tar emot en present.
Min pappa står till vänster. Det andra är vår kompis Lars Hooof.

en av de där kompisarna man egentligen inte vill vara kompis med

Det blir lite konstigt med en blogg. För jag skriver ju om det mest spännande som händer i mitt liv i detta lilla forum. Sedan när jag ska berätta för, vi kan ta Mallan som ett exempel, hur trevligt jag hade det i helgen. Eller hur mycket mat jag åt. Eller att det var storm ute. Då vet hon redan allt detta och jag blir som en av de där kompisarna man egentligen inte vill vara kompis med som berättar allt två gånger. Minst.
Hm. Mina problem är så små att de inte ens räknas som problem.




-oj vad du har börjat prata mycket.

Jag är i småland. Och det blåser storm ute. Helt sjuk storm. Försökte gå en runda innan, men blåste tyvärr bort.
Igår firade vi pappapeter och hela stor tjocka släkten var här. Vi var dock de enda "barnen" då vi är 25 kusiner bara på pappas sida så var bara syskon och respektive som var bjudna. Igår var faktiskt min vuxenpremiär. Fast jag snart är 24 år har jag och mina syskon alltid kommit undan med att sätta oss vid barnbordet vi de stora släktsammankomsterna.
Men igår fanns det inget barnbord så jag och David fick sätta oss vid ett av vuxenborden och hålla vuxna samtal.
Vi pratade om om struktureringar i företagen, bussresor till Italien och hur många timmar det tar att köra från Falkenberg. Och jag vill inte vara den som är den, men vi gjorde succé.
En faster sa till och med;
-Oj vad du har börjat prata mycket.

 

Vi sitter vid grownuptable


movits!

Ska se Movits på Sydskånska nästa fredag, vilket är helt siiick!!
Vet inte om det har undgått någon vilka de är, men om så är fallet..kolla in länken och ta på er dansskorna!

http://www.youtube.com/watch?v=LnaeImQ0TSg&feature=related

för mycket frågor.

Har precis packat mitt pick&pack för ta tåget till småland. Pappa fyller som sagt 50 år så ska ha hem hela tjocka släkten på kalas ikväll. Jag gillar kalas, då det allrid finns mycket mat och maten på kalas är alltid gjort med extra omsorg.


Sedan på söndag-torsdag blir det fjällen, även detta med familjen. Så en stor dos familj kommande vecka. Jag älskar umgås med min familj, men ibland blir det för mycket av det goda. För mycket..frågor.
Jaha, och vad pluggar Karin?
Vem träffar Sofie nu då?
Vad gör Kristin?
Hur mår Malin?
Är det svårt i skolan?
Vad hette alla i din klass?
Har ni mycket lektioner?

...ni vet, det vanliga snacket. De gör ju det av kärlek och för att de faktiskt vill veta. Och bryr sig.
Så det är väl bara att sammarbeta. Ska i vilket fall bli sjukt mysigt. Massa skidåkning, varm choklad i backen och kvällar med bastubad och sällskapsspel. Så får nog ta alla de där utfrågningarna med en klackspark. Vi vet ju alla, att om 20 år är det vi som är de där jobbiga mammorna.





300kr fattigare.

Jag blev konstigt nog inte nöjd med färgningen av håret. Trots att jag la slingor precis lite hur som helst och att färgen som skulle täcka hela håret inte riktigt räckte. Så blev till att boka ett nytt besök nästa fredag. Att man aldrig lär sig..
Summan av kardemumman, hade varit billigare att gå till frisören från första början.
Men nu är man en erfarenhet rikare, och 300kr fattigare.

ph värde 6.8

Har precis haft svärmor och svärfar här. Vi bjöd på gulaschsoppa, nybakat bröd och till efterrätt minisemlor.




Gulaschsoppa

En av mina absoluta favoritsoppor.

4 pers:

2 gul lök
2 röda paprikor
Tomatpuré el krossade tomater efter smak
1 vitlöksklyfta
0,5 tsk mald kummin
1 liter vatten
2 tärningar oxbuljong
4 stora potatisar
1 nypa cayennepeppar
300 gr ryggbiff/köttfärs/grytbitar
paprikapulver, salt&peppar

Stek lök och vitlök utan att det får färg.Tillsätt paprika och kummin. Bryn köttet. Häll allt i en stor gryta och tillsätt buljontärningar, tomater och kryddorna. Låt koka ca 1 tim eller till köttet är mört. Skär potatisen i bitar och tillsätt till grytan. Koka ca 20 min till tills potatisen är mjuk. Servera med en klick gräddfil, gärna med vitlök i.

Gott gottigottgott.

 

 

Bild hämtad från findus.se


ibland blir det bara pannkaka.

Idag är jag hemma och gör galna saker. Som att besöka sjukhuset och göra en gastroskopi. Förra gången jag gjorde det trodde jag att jag skulle dö, var så sjukt obehagligt. Denna gången fick jag morfin, så det var mindre sjukt obehagligt och det som var obehagligt kommer jag knappt ihåg då morfin ger en minnesluckor. Så en helt vanlig fredagskväll, fast på en onsdag. Nice.


Det tråkigaste med undersökningen var att efter jag vaknat upp, man blir trött av morfin. Då får David (som är världens gulligaste och följt med mig) ryggskott-isch. Och istället för tycka synd om mig så blir det synd om honom. Jag hann inte ens berätta hur hemskt det var mer än en gång.


Så jag fick tycka synd om mig själv. Och vad är då bättre än pannkakor.









Kolla in mitt döhäftiga bälte som mäter ph-värdet. Ska bära det i två dagar så kommer garanterat
göra succé i skolan i morgon.




Just nu är mitt ph värde 6.2. Jag håller er uppdaterade.




man borde aldrig.



nu behöver jag godis. men jag borde ju inte.




gud vad jag är redo..

att ge mig ut och jobba och göra nytta. Jag är så himla sugen på långa dagar på jobbet, nya kontakter och att ständigt utmanas och utvecklas.

Jag känner att jag har så mycket att ge och så mycket jag vill lära mig, och ändå är det alla arbetsgivare söker, erfarenhet. Hur ska man kunna samla på sig erfarenhet utan få chansen att jobba, och är det verkligen erfarenhet en arbetsgivare borde värdesätta?! Väger inte ett jävla driv, nytänkande och viljan att lära tyngre!!?

Jag tror många gör fel när de anställer enbart folk med erfarenhet..visst du får någon som är självgående, men som förmodligen gjort samma syssla i 10 år vilket inebär att man inte kan forma den som man vill, för personen vet redan hur saker och ting ska göras. Jag skulle även kunna sätta mitt huvud på att denna person inte har samma driv och arbetsglädje som en nyeximinerad person.



Men jag har bestämt att fuck allt detta, nu är det min tur och jag ska ut och ta marknaden med storm!

RSS 2.0