ph värde 6.8

Har precis haft svärmor och svärfar här. Vi bjöd på gulaschsoppa, nybakat bröd och till efterrätt minisemlor.




Gulaschsoppa

En av mina absoluta favoritsoppor.

4 pers:

2 gul lök
2 röda paprikor
Tomatpuré el krossade tomater efter smak
1 vitlöksklyfta
0,5 tsk mald kummin
1 liter vatten
2 tärningar oxbuljong
4 stora potatisar
1 nypa cayennepeppar
300 gr ryggbiff/köttfärs/grytbitar
paprikapulver, salt&peppar

Stek lök och vitlök utan att det får färg.Tillsätt paprika och kummin. Bryn köttet. Häll allt i en stor gryta och tillsätt buljontärningar, tomater och kryddorna. Låt koka ca 1 tim eller till köttet är mört. Skär potatisen i bitar och tillsätt till grytan. Koka ca 20 min till tills potatisen är mjuk. Servera med en klick gräddfil, gärna med vitlök i.

Gott gottigottgott.

 

 

Bild hämtad från findus.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0