nybakat.

David överraskade mig och hade bakat bröd när jag kom hem. Vi har alltid detta brödet hemma och det håller hur länge som helst.



Yoghurtbröd

Nyttigt, gott&enkelt

8dl rågsikt
2dl rågkross
1 dl vetekli
1dl linfrö
1 tsk salt
1 msk bikarbonat
5 dl yoghurt eller fil
2 dl lingonsylt
tillsätt mer än gärna torkad frukt och nötter

Blanda alla torra ingredienser först och sedan allt.
Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader ca 50 min.
Om bröder börjar bli för mörkt, lägg på ett bakplåtspapper .





Hörrni, ser ni hur fint jag lutat bröden mot varandara och ställt en vissen mynta i bakgrunden.
Mumma!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0